Menu Sluiten

Vitale medewerkers

Rust in je hoofd – Lekker in je lijf – Vooruit in je werk

Wij richten onze inspanningen op de 95% van de medewerkers die niet ziek zijn. Voorkomen is goedkoper dan genezen.

Hoe weet je of jouw medewerker met plezier zijn functie invult, en wat heeft deze nodig om nu en straks zijn functie uit te oefenen?

Hoe veerkrachtig is jouw medewerker in een goede werk- en privé balans?

Passen de programma’s welke nu mogelijk worden aangeboden bij iedere medewerker op een laagdrempelige en leuke manier?

Wanneer is een medewerker vitaal? Wat betekent vitaliteit voor jou en het bedrijf?

Het begint met het optuigen van beleid rondom inzetbaarheid en vitaliteit.

Vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee mensen emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staan.

Een vitaal persoon heeft een duidelijke wilskracht, beschikt over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. Het gaat niet alleen maar over iemands fysieke gezondheid, maar ook over geestelijke gezondheid, persoonlijke waarden, overtuigingen, religie, persoonlijkheid en karakter. Daarnaast is levensstijl ook van essentieel belang. Lichaamsbeweging, roken, slapen, voeding, alcohol- en drugsgebruik zijn elementen die grotendeels bepalen hoe vitaal iemand is. Maar hoe vergroot je eigenlijk je eigen vitaliteit?

De vitaliteitsschijf

De vitaliteitsschijf is een holistisch model voor vitaler leven, balancerend tussen fysiologische, psychologische, ecologische en filosofische aspecten van welzijn.

Vitaliteitsschijf van Vitalogisch

Gezonde, energieke en gemotiveerde medewerkers zorgen voor hun eigen perspectief én dat van jouw organisatie. Die perfecte flow waarin jij en je medewerkers met elkaar werken. Die energie wil je vasthouden, omdat het leidt tot een productieve organisatie en een positieve werkomgeving.

Daarnaast werkt Vitaalrendement met de vitaliteitsschijf van Vitalogisch, Dit is een hulpmiddel waarbij je gelijk ziet hoe je vitaler kan leven en waar je nog aan kan werken.

De vitaliteitsschijf bestaat uit 5 schijven:

 • Vitalogisch
  Dit gaat over je zelfbewustzijn. Wat is de nut & noodzaak om vitaler te worden? Welke keuzes kan je maken om vitaler te leven? Hoe vitaal voel jij je nu?
 • Fysiologisch
  Dit stuk gaat over je fysieke welzijn. Denk na over je lichaam en je levensstijl. Kan jij je ontspannen? Hoe vind je de werksfeer?
 • Psychologisch
  Het mentale welzijn komt in het psychologische onderdeel naar voren. Je gaat aan de slag met je gedrag en het mentale aspect. Welke overtuiging(en) heb je?
 • Ecologisch
  Ecologisch heeft betrekking op het sociaal welzijn. Hoe ben jij in een groep? Hoe is de samenwerking tussen jou en je collega’s?
 • Filosofisch
  Dit heeft te maken met je spiritueel welzijn. Je behandelt het waarom en gaat aan de slag met je talenten en je drijfveren.

De schijf van vijf is niet direct DE oplossing voor een vitaler leven, eigen regie van medewerkers in deze is erg belangrijk. Dat begint bij het nemen van eigen verantwoordelijkheid en keuzes maken.

Daarmee is de schijf van vijf een hulpmiddel om de oplossing bij jezelf of je team te zoeken en te starten vanuit jouw eigen intrinsieke motivatie. Niets moet! Het vraagt om vertrouwen in jezelf en keuzes maken wanneer jij dat wilt ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Voorbeelden van mogelijk interventies

• Duurzaam Inzetbaarheidsindex scan (DIX)
• Inspiratiesessies
• Vitaliteitsbeleid en plan

. Door het aanbieden van deze vitaliteitstraining ondersteun je medewerkers om vanuit intrinsieke motivatie te werken aan hun persoonlijke vitaliteit. Daarmee verbeteren ze blijvend hun duurzame inzetbaarheid.
Na deze training ervaren medewerkers minder stress en overbelasting en gaan ze met meer energie en motivatie aan het werk. Deze training is bewezen effectief erkend door het loket Gezond leven van het RIVM

• Vitaliteitsdag
• Trainingen en workshops

• Stresstraining

Dit doet Vitaalrendement

Vitaalrendement ondersteunt bedrijven en organisaties met het maken van preventieve keuzes en het neerzetten en uitvoeren van beleid rondom vitaliteit en inzetbaarheid, richting een plan van aanpak. Dit om de inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen.

Onze trajecten richten zich op bewustwording, vergaren van kennis, gedragsverandering en borging.

Trainingen en workshops voor medewerkers op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid maar ook verzuimtrainingen voor leidinggevenden.

Vitaal leiderschap voor leidinggevenden, persoonlijk leiderschap voor medewerkers en (duurzaam) inzetbaarheid en vitaliteit programma’s.

Als Vitaloog ben ik als partner aangesloten bij Vitalogisch, een fullservice vitaliteitsbureau. Vitalogisch is een  samenwerkingsverband van 30 vitalogen & zelfstandige professionals, ieder met een eigen specialisme. Hiermee zijn wij met elkaar breed inzetbaar en kunnen gezamenlijk ook grote trajecten aan.

53C11E7E-1DB2-48C7-94D7-C4AF792CDA3C

De basis van een goede connectie
met jouw medewerker(s)

Luister, complimenteer en maak écht contact

Aanmoedigen van (maatschappelijke) acties

Gesprekken in de natuur en gezond eten

Bewegen, zowel binnen als buiten

Samenwerken met Vitaalrendement

Door met elkaar de dialoog aan te gaan over hoe je met plezier je werk nu en straks kunt uitoefenen, neem je eigen regie en verantwoordelijkheid. Door dit ook uit te spreken en zelfreflectie toe te passen maak  je keuzes die daarbij horen.

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan zijn veerkrachtiger, productiever en verzuimen minder

Een veerkrachtige organisatie, meer bevlogen en productieve medewerkers. Het resultaat vertaalt zich in lagere kosten en om dit inzichtelijk te maken kunnen we bij de start informatie verzamelen voor een meting en na een jaar een vervolgmeting doen.

Neem contact op

Bezoekadres

Wij werken overal. Samen met jou komen we tot de beste plek.

Postadres

Vitaalrendement
Burgemeester Warnaarkade 6
2391AW Hazerswoude Dorp

KvK nummer 82318123