Menu Sluiten

Investeren in preventie en amplitie zorgt voor hogere klanttevredenheid (6/7)

Blog6_HogereKlanttevredenheid

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers die actief investeren in het vergroten van amplitie en bevlogenheid van hun medewerkers een stijging van maar liefst 12% in de klanttevredenheid kunnen ervaren. Dit betekent dat medewerkers die bevlogen en gemotiveerd zijn in hun werk, aantoonbaar bijdragen aan een betere ervaring en tevredenheid bij klanten.

Maar waarom is het zo noodzakelijk om actief te investeren in medewerkers en daarmee het beste uit hen te halen? Ten eerste heeft het directe invloed op de interactie tussen medewerkers en klanten. Bevlogen medewerkers stralen enthousiasme, toewijding en expertise uit, waardoor klanten zich gehoord, begrepen en gewaardeerd voelen. Dit draagt bij aan een positieve klantbeleving en een hogere tevredenheid.

Daarnaast hebben bevlogen medewerkers vaak een groter inzicht in de behoeften en wensen van klanten. Ze zijn beter in staat om oplossingen op maat aan te bieden en om proactief te anticiperen op klantverwachtingen. Dit resulteert in een hogere klanttevredenheid, omdat klanten het gevoel hebben dat ze goed verzorgd worden en dat er aan hun specifieke behoeften wordt voldaan.

Bovendien is er een nog belangrijk voordeel: klantloyaliteit. Tevreden klanten zijn meer geneigd om loyaal te blijven aan een organisatie en herhaalaankopen te doen. Ze zullen positieve mond-tot-mondreclame genereren en anderen aanmoedigen om ook gebruik te maken van de producten of diensten van het bedrijf. Dit bevordert de groei en het succes op lange termijn.

Kortom, investeren in amplitie en bevlogenheid van medewerkers heeft aantoonbaar positieve effecten op de klanttevredenheid. Het zorgt voor een betere klantbeleving, een dieper inzicht in de klantbehoeften en draagt bij aan klantloyaliteit. In het volgende en laatste deel van deze blogserie zullen we dieper ingaan op de resultaten op fouten en incidenten als we investeren in amplitieve medewerkers.

Vitalogisch is strategisch partner voor vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Het begint bij de nut en de noodzaak, ben je benieuwd naar het return on investment (ROI) op jouw organisatie?

Wil je hierover sparren en/of de mogelijkheden onderzoeken neem dan vrijblijvend contact op met onze collega, Maurice van Schie via maurice@vitalogisch.nl of bel naar 040 2824711

Bron: onderzoeken McKinsey, Gallup en Oxford | CBS cijfers | Paul ter Wal Profijtabiliteit